Ofte stillede spørgsmål

Svar på de ofte stillede spørgsmål omkring rejse og ophold på Gran Canaria.

SpørgsmålSvar
Skal jeg ha pas med til Gran Canaria?Ja - for du skal vise pas ved indtjekket i lufthavnen og på de fleste hoteller. De fleste forretninger vil også gerne se et pas når du betaler med Kreditkort. Du slipper for at vise pas gennem grænsekontrollen, men du skal stadig bruge det som ID. Derfor SKAL du ha dit pas med. Husk der skal være mindst 6 måneder tilbage af passet ved afrejse.
Hvad med sygesikringskort?Bestilt et BLÅT EU-sygesikringskort på dit lokale borgerservice kontor.
Hvordan er badevandstemperaturen på Gran Canaria?Den ligger normalt fra ca 18 grader om vinteren til ca 25 om sommeren, men det kommer and på hvor på øen og hvor dybt vandet er.
Må man solbade/bade topløs på Gran CanariaDet tolereres de fleste steder. Der er yderligere flere afmærkede naturist strande på øen.
Hvor meget giver man i drikkepengeNogenlunde det samme som man gør her hjemme. Man runder lidt op afhængigt af hvor god servicen er.
Hvilket vand kan man drikkeDu kan sagtens drikke det fra hanen, men det smager ikke så godt, da det er afsaltet havvand. Til gengæld har de noget af verdens bedste naturlige kildevand.
Hvilken strøm er der i stikkontakterne på Gran CanariaDe felste feriecentre bruger 220volt, men ikke altid de samme stik. Det kan bedst betale sig at tage ned på hotellet og se hvad de har, for de fleste har omformere du kan låne gratis i receptionen. Alternativt kan omformerne købes meget billigere lokalt.